Ghidul magic al caracterului

Vorbește-ne despre proiectul tău
și cum putem face echipă cu tine

Mulțumim pentru feed-back!

Poți avea și tu propria voce prin scris!

          Proiectul editorial Cărți Magice este despre curajul de a avea propria voce prin scris. Și despre a scrie ce simți că ajută autentic, într-o lume în care nu mai sunt atât de prețuite cărțile, totuși, cu toate că știința cărților este mai mult decât oricând hrană pentru prezent și viitor. Știința scrisului, o știință aparte, laolaltă cu știința citirii, înțelegerii și asumării unei cărți prin suma ideilor ei ajungi să o dorești. Și o înveți în ani din biblioteci citite, din sute de experiențe cu tine în diferite contexte de viață în care exprimarea personală te scoate din obișnuit, din anonimat sau din confortul absenței tale public vizibile, manifestate de voie sau de nevoie.

          Scrisul este o facere și o prefacere a cuvintelor, niciodată o afacere! Pentru că vine un moment în viață când simți că trebuie să canalizezi energia citirii cărților scrise de alți oameni în scrierea alor tale. Este o terapie cu tine, în care tu ești atât terapeutul, cât și pacientul, tu ești judecătorul propriilor idei îmbrăcate în cuvinte, tu ești primul lector și cel care dă verdictul: bun de tipar! Apoi te uiți la cei ce au curajul să îți citească scrisul, să vezi dacă ce ai scris este o formă de înțelegere a vieții și pentru ei! Recunoașterea valorii unei scriituri este altă poveste, dar cu toate astea datoria ta este să scrii oricând așa cum nu o poți face mai bine vreodată, pentru că adevărul te va elibera. Scrisul este adevărul spuselor minții tale, trecut sub ochii celor din jur prin acel autoportret creionat mental de fiecare cititor cu fiecare tălmăcire personală.

          Ideea de la care am pornit în construcția acestui proiect editorial este educația nonformală prin cuvânt, grafică, culoare, concepție interactivă și implicativă . Se poate face azi educație și altfel, anume prin tratarea unor teme serioase de viață prin conținut de excepție, insolit și prezentat într-o formă grafică care să permită cititorului să devină la fel de bine un scriitor partener. În final cartea inițială devine un jurnal de descoperire personală cu o altă semnătură de autenticitate prin prisma fiecărui cititor ce o explorează și îi descoperă multiplele valențe.

          Cărți Magice este spațiul de exprimare personală pentru toți cei care simt că vor să se schimbe pe ei prin curajul de a face public drumul de la cititor la scriitor. Este un act de curaj extraordinar azi să scrii și mai ales să te lași astfel cunoscut de ceilalți. Este ca și cum te-ai dezvălui lumii îmbrăcat în „hainele împăratului”, după cunoscutul basm al lui Hans Christian Andersen: hainele tale pot fi cusute cu cele mai năstrușnice idei și pot atrage o comunitate de oameni sau pot lăsa indiferentă o lume, depinde doar de puterea cuvintelor tale! Ce putem noi să facem în comunitatea Cărți Magice este să îți dăm cele mai bune soluții de a ajunge sub ochii și la urechile publicului tău, pentru că este o responsabilitate asumată. Credem în scris ca unealtă pentru minți deschise, este valoarea pe care o vrem redescoperită celorlalți. O asemenea comunitate de oameni care au curajul scrisului trebuie să existe pentru că undeva, acolo, dincolo de ecranul unui Kindel sau de tastatura unui instrument de scris sunt oameni care au nevoia organică de a se cunoaște pătrunzând prin poarta scrisului tău!

Universul țesut din povești ...

          Universul este țesut din povești, nu din atomi, sau cel puțin asta este realitatea lumii, așa cum o vede Muriel Rukeyser (poetă americană a secolului XX) și da, sunt de acord cu ea. Nu văd adevăr mai profund, dacă discutăm despre povești și felul în care oamenii se raportează la ele, mai mult decât la realități palpabile. Cu propria poveste începe totul. Oamenii gândesc mai mult în povești decât în fapte, cifre sau ecuații, și cu cât povestea este mai simplă cu atât mai bine. Și fiecare suntem mândri de povestea personală, o translatăm asupra lumii, ce altceva ne poate defini mai simplu?

Cine sunt ?

Ce valori am ?

Ce vreau de la mine ?

Cum anume mă construiesc ?

Ce îmi face viața altfel, ce mă doboară, ce mă ridică ? Cine sunt ?

          Tot atâtea întrebări despre sine, la care răspunsul nu poate fi decât personal. Iată de ce există Cărți Magice. Sunt o expresie a ce înseamnă amprentă personală de cuvinte dezvăluită fără reținere celorlalți, ca o mărturie a puterii exprimării personale!

          Am aflat în timp că asemenea mie sunt mii de alți oameni care au nevoie de exprimare personală, într-o formă tipografică ce permite și jocul cu cuvintele, și cu grafica. Pentru că o carte asta e, printre altele: o formă de interactivitate unde există procente de implicare semnificativă personală, plecând de la modele de gândire, un fel de frame-uri universal acceptate. Căutarea unei forme mai bune a acestui mod de a face scrierea disponibilă unui număr cât mai mare de oameni, prin exprimare personală a fost de la bun început un obiectiv de atins. Și poate fi și obiectivul tău, dacă vii cu un proiect de carte magică pe scriu@cărțimagice.ro. E atât de simplu. Și e la îndemâna oricui. Pentru că ideile și gândurile au nevoie de concretizare în cuvinte, fraze și cărți, ascunse lumii vor fi diamante pierdute. . .

          Dacă ai răspunsurile tale într-o scriere ce pentru tine este o carte de vizită pe care îți dorești să o cunoască cei din jurul tău înseamnă că ai ajuns unde trebuie. Te putem ajuta să publici având total control asupra procesului.

         Pentru asta există Cărți Magice. Aici vei găsi Cărți care citesc Oameni pentru Oameni care citesc Cărți și Oamenii care le scriu.

De ce Cărți Magice?

          Cărți Magice. ( cu majusculă “Magice” pentru că da, o carte este magică în sinea ei, și Magică mai ales dacă te ajută să te construiești).

          Cam asta facem noi, creem, publicăm cărți, adicătelea cărămizi pentru construcția personală. De caracter, spre exemplu. De spiritualitate. Sau pe teme de interes aparte. Sunt multe domeniile/subiectele care pot da naștere magiei prin cărți.

          Sunt cărți cu greutate, asemenea unor cărămizi din care construiești o casă. Fiecare își construiește casa universului său interior. Fiecare crede în construcția personală a caracterului, chiar dacă nu astfel verbalizează sau alfabetizează ideea de construcție personală.

          La noi Cărțile Magice sunt o dependență și o misiune, nu prea putem trăi autentic în afara lor și pentru că le iubim și le prețuim așa de mult le-am făcut o casă: www.cărțimagice.ro. Te poți oricând regăsi aici fiind parte din oamenii care cred în Cărți Magice, echipa ce a construit această casă și o dezvoltă astfel încât să fie cămin pentru cărți deosebite, Magice.
Vrei să faci parte din viața ei, nimic mai ușor, scriu@cărțimagice.ro   este adresa de corespondență pentru oameni ca tine, iar 0733582709 este numărul de telefon. Și dacă vrei mai întâi să citești cărțile noastre vreau@cărțimagice.ro este cea mai simplă cale de a comanda ce îți dorești!

Spor și inspirație să avem!


Ce înseamnă cititul și cărțile pentru minți deschise?

          “Gândește înainte să vorbești. Citește înainte să gândești” sunt cuvintele pe care Fran Lebovitz, (scriitoare nonconformistă a Americii) le-a rostit drept concluzie a celor câteva biblioteci citite laolaltă cu cunoașterea câtorva din scriitorii lor. Mult adevăr.

          “Cărțile sunt patrimoniul lumii și moștenirea vrednică a generațiilor și a națiunilor.”, iată o altă concluzie sintetică și inspirată a lui Henry David Thoreau WALDEN, un alt mare devorator de cărți al lumii .

          Pentru mine, concluzii?… O carte este o infinită sursă de bogăție. Imediat ce citești devii incredibil de bogat… Atât de bogat încât dacă ai citi nonstop nu te-ai mai gândi la nimic altceva, chiar și banii ar deveni aproape inutili… Cred că ceva cu adevărat magic se poate întâmpla când citești o carte bună. Trebuie să recunosc că sunt un devorator de cărți și nu regret nimic.

          Cititul e vital. Calitatea a ceea ce citești este la pachet vitală. Devine o nevoie organică cititul și momentul în care ajuți un om, mai ales un tânăr să descopere pasiunea cititului devine magic prin simplul fapt că cititul schimbă ființa. Cititul este hrană pentru o viață de excepție….Lumea interioară a fiecăruia devine un univers infinit cu fiecare carte citită și fiecare experiență ce presupune înțelegerea, descifrarea și asumarea unui fel de a trăi, simți, exista! Muriel Rukeyser (poetă americană a secolului XX) spunea că “universul e țesut din povești, nu din atomi…” și deasupra acestui gând nu știu ce ar mai fi de pus și de spus.

          Din momentul apariției scrierilor de orice fel, al cărților finalmente (ca sumă a ideilor particular interpretate și trăite) cartea a rămas un numitor comun al timpurilor și civilizațiilor. Să cunoști cartea este o experiență unică, pe care o poți simți altfel când o vezi, când ai de-a face cu ea răsfoind-o, pipăind-o.

          O carte trebuie să fie o poartă! In secunda în care am început să citesc m-am îndrăgostit de citit. Un scriitor poate fi o gazdă, poate invita oamenii înăuntru… Eu, din clipa în care am învățat să citesc, mi s-a părut incredibil….Lumea a devenit …. fără de cuvinte… de nepovestit… A devenit cu adevărat un Univers! Cunoașterea lumii și a oamenilor prin cărți a devenit obișnuința mea mentală și o plăcere permanentă, absolută ! Cititul este proprietatea universală a oamenilor care gândesc!

          Redescoperă cititul prin Cărți Magice!

Copyright Cărți Magice @ 2021. Toate drepturile rezervate.
×
×

Cart