Ghidul magic al caracterului

De ce cărți magice

Ce înseamnă cititul și cărțile pentru minți deschise?

Ce înseamnă cititul și cărțile pentru minți deschise?

“Găndește înainte să vorbești. Citește înainte să gândești” sunt cuvintele pe care Fran Lebovitz, (scriitoare noncomformistă a Americii) le-a rostit drept concluzie a celor câteva biblioteci citite laolaltă cu cunoșterea câtorva din scriitorii lor. Mult adevăr.
“Cărțile sunt patrimoniul lumii și moștenirea vrednică a generațiilor și a națiunilor.”, iată o altă concluzie sintetică și inspirată a lui Henry David Thoreau WALDEN, un alt mare devorator de cărți al lumii .
Pentru mine, concluzii?… O carte este o infinită sursă de bogăție. Imediat ce citești devii incredibil de bogat… Atât de bogat încât dacă ai citi nonstop nu te-ai mai gândi la nimic altceva, chiar și banii ar deveni aproape inutili… Cred că ceva cu adevărat magic se poate întâmpla când citești o carte bună. Trebuie să recunosc că sunt un devorator de cărți și nu regret nimic.
Cititul e vital. Calitatea a ceea ce citești este la pachet vitală. Devine o nevoie organică cititul și momentul în care ajuți un om, mai ales un tânăr să descopere pasiunea cititului devine magic prin simplul fapt că cititul schimbă ființa. Cititul este hrană pentru o viață de excepție….Lumea interioară a fiecăruia devine un univers infinit cu fiecare carte citită și fiecare experiență ce presupune înțelegerea, descifrarea și asumarea unui fel de a trăi, simți, exista! Muriel Rukeyser (poetă americană a secolului XX) spunea că “universul e țesut din povești, nu din atomi…” și deasupra acestui gând nu știu ce ar mai fi de pus și de spus.
Din momentul apariției scrierilor de orice fel, al cărților finalmente (ca sumă a ideilor particular interpretate și trăite) cartea a rămas un numitor comun al timpurilor și civilizațiilor. Să cunoști cartea este o experiență unică, pe care o poți simți altfel când o

Copyright Cărți Magice @ 2021. Toate drepturile rezervate.
×
×

Cart