Ghidul magic al caracterului

Comanda ta cuprinde:

Cine sunt? CV de autor

     Numele meu este Ilie Cățoiu. Sunt profesor limba română, franceză și predau din primul an de facultate, 1995, având drept modele profesori cu pasiune. Asta am ales și eu: să pun în profesie pasiunea înaintea altor priorități. Am trecut prin toate etapele de formare, grade didactice, perfecționări diverse (multe dintre ele foarte utile și pragmatice), am învățat foarte multe și învăț în continuare de la cei mai buni decât mine și deopotrivă de la elevii mei.   Am predat limba franceză în mai multe școli generale și licee de prestigiu (Liceul Cervantes, Liceul Spiru Haret, Liceul Henri Coandă, Școala Grigorie Ghica Voievod), iar din 2011 activez în Școala Gimnazială nr 32, sector 2.

    

 

     Există multe motive pentru care îmi urmez în contiunare pasiunea de a fi alături de tineri în formare, prin ceea ce fac în învățământ. În ultimii 10 ani am urmat mai multe stagii de formare pe teme de dezvoltare profesională și personală cu dorința de a înțelege fundamentele educației și prin alte provocări: mentor, formator, consilier orientare vocațională , consilier de dezvoltare personală.

     Acum 5 ani am luat decizia de a începe să public ceea ce scriu. Editura ”Cărți Magice” am gândit-o pe principiul scrierilor acționale și transformaționale, deoarece consider că este momentul să avem resurse educaționale bine gândite, pragmatice și cu impact în educație, aliniate prezentului și viitorului. 

     Editura este și o invitație adresată oamenilor din educație,  care cred în educație și vor să scrie pentru educație așa cum ei simt că este într-adevăr de folos. https://cartimagice.ro/editura/

     Până în momentul de față sunt 2 titluri apărute: ”Magic Mandalas” – o colecție de mandale creată pentru înțelegerea formelor și culorilor în simbolistica armoniei și echilibrului, și  ”Ghidul Magic al Caracterului” – primul set de descoperire și dezvoltare personală dintr-o colecție de 7 asemenea ghiduri, ce au ca element comun formarea și modelarea fundamentelor de viață (educație emoțională, educație pentru relații, educație carieră).

   Doresc să fac din profesia mea și din pasiunea scrisului un mod de viață, promovând cartea, lectura și scrisul în toate școlile ce au ușile deschise unei asemenea inițiative. Știu că oamenii din educație au nevoie de asemenea instrumente de cunoaștere, atât pentru ei, cât și pentru tinerii în formare. Îmi doresc evoluția actualului mod de a face educație, muncind într-o echipă cu viziune pe termen mediu și lung, cu obiective pragmatice.

Copyright Cărți Magice @ 2021. Toate drepturile rezervate.
×
×

Cart