Motivația de a fi altfel se naște odată cu dorința de devenire. Fiecare dintre noi trece prin momente de provocări dificile în viață și în spatele fiecărei astfel de experiențe stă gândul că schimbarea este absolut necesară pentru ca o altă situație dificilă să nu ne mai pună în fața unor alegeri grele, ci în fața unora conștiente, mature și asumate. Și ne gândim cum să facem acele schimbări care ne aduc claritate și liniștea că, indiferent de natura și dificultatea provocării viitoare, am luat cea mai bună decizie a momentului.
Un om care valorizează prezentul și înțelege că prezentul se confundă cu viitorul, pe măsură ce secundele se contorizează în viața sa, este un om care se respectă pe sine și pentru care fiecare zi este un moment de desăvârșire spirituală. El este prezent în propria lui viață, își stabilește prioritățile în agendă, își stabilește valorile importante, fără a se pierde pe sine sau a-și pierde puterea sufletului. Fiecare zi este construcție personală și are momente de desăvârșire, de completare, de reflexie și analiză.
Pe pielea mea încercat, un obicei ce aduce eficiență în viața de zi cu zi și care pune respectul de sine pe lista priorităților de viață este trezitul devreme (orele 5-6 maxim), pentru că îți oferă mai multe avantaje:
Timpul cu sine este un timp necesar și recomand a-ți acorda cel puțin 30 minute, dacă nu chiar o oră pentru ce înseamnă pregătirea unei noi zile reușite. În acest context, agenda în formatul ei rigid poate căpăta chiar valențele unui jurnal, prioritizând și beneficiile interioare, ale sufletului, anume cele ce țin de nevoile personale de siguranță familială, timp de calitate dăruit sieși și celor emoțional importanți în viață: familia, prietenii foarte buni.
Repere de construit ziua sunt multe, eu voi enumera ca priorități trei dintre ele:
1. timpul activ pentru sine (dimineața musai, cel puțin o oră, peste zi și seara cel puțin câte 30 de minute)
2. timpul pentru familie și prieteni ( 30 minute – o oră pe zi)
3. timpul pentru odihnă reală (somn de calitate, minim 6,5-7,5 ore zilnic)
Pentru ce înseamnă timpul efectiv dedicat sarcinilor profesionale decizia este a fiecăruia în funcție de implicarea solicitată de obiectivele pe termen mediu și lung. Cert este că nu putem avea randament profesional real dacă nu ne ”încărcăm bateriile” prin alocarea cinstită și personalizată a celor trei priorități mai sus precizate. Pentru că o viață echilibrată pornește de la a învăța înainte de toate că nu știi să primești până nu vei știi să dăruiești, și cu sine începe epopeea dăruirii și primirii de energie. Așadar, fii bun cu tine și ai grijă de sufletul tău alegând să fii disciplinat și corect înainte de toate cu propria ființă, îți vei face cel mai de preț serviciu și cadou, te asigur!
Contact
L-V 8:30-17:00
vreau@cartimagice.ro
+40 / 0733 582 709