Cu ce începe drumul valorilor și principiilor de caracter? Conștient sau nu, prima condiție a existenței este să îmi pese de mine. Pentru că de la mine pornește totul, de la cum îmi pasă de ființa mea, prin igiena corporală și mentală, prin igiena timpului folosit pentru sine, prin igiena și etica obiectivelor de viață, indiferent de mărimea lor.
În mod relativ, respectul este aprecierea obiectivă și imparțială în ceea ce privește drepturile, valorile, credințele și tot ce ne înconjoară. Suntem subiecți în povestea asta a aprecierii, dar mereu căutăm reperele de obiectivitate necesare respectului.
Pentru mine respectul de sine constă în fiecare hotărâre pe care o iau și o duc la capăt cu curaj. Este în acest sens asumare. Consider că este o demnitate care trebuie cucerită prin stăpânire de sine și înălțare morală, nu este nicicum acordat omului sine die, ca un dar la venirea lui pe lume. Reușita depinde de respectul pe care ni-l acordăm, de acea obiectivitate a drepturilor, valorilor și credințelor prin care construim succesul personal.
Mai mult decât a fi o virtute, respectul devine o îndatorire pentru noi. Respectându-mă pe mine pot avea aceleași dorințe de a fi respectat de ceilalți și cu siguranță ce învăț a dărui voi primi drept recompensă, mai devreme sau mai târziu. Da, este o altă măsură a succesului respectul primit din partea celor din jur. Așa cum frumusețea este în ochi privitorului, și respectul este în ochii celui care mă onorează cu aprecierea sa.
Iată obiceiuri care hrănesc această virtute:
1. Igiena obiectivelor – trăiește în prezent, ce trăiești acum este ce poți face, trecutul este scris deja și nu mai poți interveni asupra lui, poți doar să faci acum mult mai bine lucrurile.
2. Gândește pozitiv : poți să consideri că orizontul este linia care unește cerul cu pământul sau cea care desparte pământul de cer, și în funcție de ce variantă din cele două hrănești prin aprobare, vei fi pesimist sau optimist. Optimismul este cel mai bun medicament de inimă și ingredientul secret al succesului!
3. Nu aștepta validare de la cei din jur, asigură-te că tu faci procesul recunoașterii personale a valorii previzibil. Validarea celor din jur ar trebui să te bucure abia după ce tu deja ai certitudinea îndeplinirii criteriilor tale de reușită. Ceilalți trăiesc realități diferite, iar tu poți independent să reușești, viața este a ta și trebuie să începi să o trăiești prin asumare, nu există altă cale.
4. Orice eșec nu este decât o lecție învățată pe invers. Adică ai reușit să înveți că ceva nu se face prin modalitatea A, ci trebuie găsită o alta. Nimic mai simplu. Eșecurile sunt calea experienței și nu este de folos nimănui a le demoniza sau mai rău, a le pune la suflet: sunt doar soluții pentru clarificarea drumului ce urmează a fi parcurs.
5. Crede în puterea minții și ființei tale, căci o credință mai bună de-atât sau superioară acesteia nu există. Consecvența credinței că vei reuși te va ridica mereu de jos și îți va da puterea de continua mai motivat.
Așadar, construiește prin acțiune prezentul și dobândește încredere de sine, respectul se hrănește cu aceste pastile miraculoase. Fii mai bun prin fiecare obiectiv împlinit, este calea împlinirii personale!
Contact
L-V 8:30-17:00
vreau@cartimagice.ro
+40 / 0733 582 709